Dubbeljäst matbröd

Glutenfritt hamburgerbröd

50 gr jäst
50 gr olivolja
400 gr (drygt 4 dl) mjölk
1 msk fiberhusk
1 ägg
1/2 burk (125 gr) keso
1 tsk salt
70 gr (2 dl) ren havre
90 gr (1,5 dl) Skrädmjöl (eller jyttemjöl om du hittar)
400 gr (7,5 dl) Semper fin mix

Till pensling: 1 ägg och sesamfrön

Smula sönder jästen i en bunke och häll över mjölk (jag brukar ta kylskåpskall), olja, fiberhusk, ägg, keso, salt och havregryn. Rör ihop och låt stå några minuter. Häll i mjölet och bearbeta ordentligt med maskin. Låt jäsa ca 1 tim
Baka ut till hamburgerbröd och låt jäsa ytterligare 30 min.
Pensla med ägg och strö sesamfrö på bröden, grädda 12-15 min i 225 grader
Låt svalna under bakduk.

Funkar även utmärkt som smörgås!